Plavecká soutěž měst 2024

17.10.2024 14:59

Plavecká soutěž měst 2024 vynesla Hodonínu čtvrté místo. Tradiční plavecké klání napříč Českou republikou se letos konalo ve středu 2. října 2024. V 33. ročníku soutěže se zapojilo celkem 30 měst a ani tentokrát mezi nimi nechyběl Hodonín.

Soutěž byla rozdělena do tří kategorii podle počtu obyvatel a za Hodonín letos soutěžilo 317 sportovců. Ti společně vybojovali 6 015 bodů, které stačily na čtvrté místo. Třetí příčku obsadilo město Beroun s 6 105 body, druhé místo má Karviná s 6 196 body a vítězem v kategorii je město Orlová s 8 280 body.

Cílem soutěže bylo zapojit co nejvíce plavců z řad veřejnosti, kteří měli příležitost otestovat si svoji aktuální kondici. Plavalo se 100 metrů volným stylem bez skoku a dosažený čas se následně obodoval dle pohlaví a věku. Zájemci měli k dispozici bazén již od šesté hodiny ranní až do dvacáté hodiny večerní. Organizaci zajišťoval Oddíl sportovního plavání. Lázně Hodonín poskytly po celý den dvě plavecké dráhy a všichni účastnící měli hodinový vstup na krytý plavecky bazén zdarma. Každý plavec navíc obdržel pamětní diplom s dosaženým časem a mohl si tak porovnat čas z předchozích let. V letošním roce se do soutěže zapojily i školy, kdy nejvíce účastníků přišlo z hodonínského gymnázia. Odpoledne patřilo především plavcům z Oddílu sportovního plavání a jejich rodičům. Letošní nejstarší účastník byl narozen v roce 1940.Děkujeme všem, kteří se soutěže zúčastnili a podíleli se na dosažení společného sportovního výsledku. V příštím roce se budeme opět těšit na hojnou účast a snažit se posunout naše město opět na medailové příčky.