Zlatý HATTRICK pro naše plavce

16.09.2024 13:57

Hodonínský klub již potřetí v řadě vyhrál Český pohár v dálkovém plavání v kategorií družstev.

Jubilejního 50. ročníku se letos zúčastnilo 109 plaveckých klubů z celé ČR. S velkým bodovým náskokem zvítězili hodonínští plavci. Ti v celkovém součtu naplavali 2.677,6 kilometrů při 549 startech. Na druhé příčce se umístil Krokodýl Brno a třetí místo vybojoval klub Bohemians Praha.

Český pohár v dálkovém plavání se pořádá od roku 1975. Celá série této soutěže čítá celkem 17 závodů na otevřené vodě. Plavou se vzdálenosti na 1, 3, 5, 10, 15 a 20 kilometrů. Závodí se na přehradách, jezerech i řekách od konce května do poloviny září. Plave se v lokalitách jako přehrada Seč, Lipno, Pastviny, Brněnská přehrada, Plzeň, Račice, Opava, Melice, řeka Labe a Ohře.

Letos v červnu se jeden závod v rámci tohoto poháru poprvé konal i v Lužicích.

Našim plavcům se podařilo v celkovém součtu vybojovat 17.537,3 bodů , přičemž se na tomto výsledku podílelo 56 členů z klubu. Nejvíce bodů vyplaval Jakub Krásný, který na mistrovství ČR absolvoval i závod na 20 km v čase 4:50:27 a obsadil skvělé 3. místo mezi mladšími dorostenci. V rámci celého poháru pak obsadil 10. místo v kategorii mužů. Velice úspěšným plavcem je i Miroslav Mífek mladší, který celkově zvítězil v kategorii mladších žáků. Nejvíce závodních kilometrů z našich plavců má na svém kontě Jaroslav Bartoš, ten letos zvládl 144 kilometrů. Nejvytrvalejší závodnicí je Tereza Vodáková, v závodech strávila nejdelší čas ze všech, což je 45:48:30 hodin a zvládla při tom uplavat 120,1 kilometrů.

Tento úspěch je postaven především na obětavé práci trenéra Zdeňka Dvořáka, který plavce na závody připravuje a během závodu je takzvaně „ krmí“. Další důležitou osobou v přípravě je Miroslav Mífek, který má na starosti především mladších plavce.

Tento kolektivní výsledek by nebyl možný bez podpory rodičů a sponzorů, kterým tímto děkujeme za možnost dosažení tohoto velkého úspěch.